Nieuw begin

De kerstdagen staan weer voor de deur. De tijd van licht en vrede. Een mooi moment om met elkaar verschillen opzij te leggen en elkaar te verwelkomen. Een warm moment in deze koude dagen.

Kerst is een feest van sfeer, van gevoel. Het leven staat even in het teken van gezelligheid, van eten met elkaar en het doorgeven van het kerstverhaal. Kerstnacht is een nacht van geloof en hoop.

Terwijl het kerstverhaal ons vertelt van afwijzing, nederigheid, geboorte en koningschap, geeft het lichtfeest ons hoop op de zonnewende. Het licht kwam in de wereld en de zon keert terug naar dichterbij.

Al deze ingrediënten geeft over de hele wereld een moment van verandering. Een verandering naar harmonie en vrede. Heel even maar, maar genoeg om de hoop uit te spreken dat de tijden zullen veranderen.

Deze hoop, de kracht van binnen uit je ziel, heeft de potentie een blijvende verandering in te zetten. Als je je bewust bent van dit gevoel, dan kan je deze inzetten om liefde en vrede te creëren. Dit gevoel van harmonie is een moment voor je ziel om te ervaren dat je leven in balans kan zijn.

Natuurlijk zijn er mensen die juist met deze dagen in een depressief gevoel terecht komen. Door verlies van dierbaren, eenzaamheid of trauma. Juist ook voor deze mensen is er hoop. Het licht, de warmte en de liefde is er voor iedereen. Wanneer je bereid bent om je ellende los te laten en je te richten op je eigen gevoel, dan ontstaan er nieuwe dingen.

Het feest van licht wordt door de christelijke religie gelijk gebruikt om aan te geven dat God zijn eniggeboren zoon heeft gezonden om ons te verlossen van de zonde. Als teken van hoop en nieuw leven. De zonde is niets anders dan tegen je eigen gevoel in gaan: wat voor de ene mens goed is, kan de andere mens juist uit balans brengen.

Vind daarom jezelf. Weet en voel wat goed is voor jou en je omgeving. Gebruik de donkere dagen om jouw processen te ontdekken die je dichter bij jezelf brengen. En.. de positieve impuls van Kerst geeft kracht, moed en hoop op verandering uit je vaste patronen. Gebruik deze tijd voor jezelf en de ander. Dan ontstaat er vrede in jezelf en daarmee een stukje vrede op aarde.

Ik wens iedereen hoopvolle dagen en een evenwichtig nieuw jaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.