Gedachtenspinsels

 • Nieuw begin

  De kerstdagen staan weer voor de deur. De tijd van licht en vrede. Een mooi moment om met elkaar verschillen opzij te leggen en elkaar te verwelkomen. Een warm moment in deze koude dagen.

  Kerst is een feest van sfeer, van gevoel. Het leven staat even in het teken van gezelligheid, van eten met elkaar en het doorgeven van het kerstverhaal. Kerstnacht is een nacht van geloof en hoop.

  Terwijl het kerstverhaal ons vertelt van afwijzing, nederigheid, geboorte en koningschap, geeft het lichtfeest ons hoop op de zonnewende. Het licht kwam in de wereld en de zon keert terug naar dichterbij.

  Al deze ingrediënten geeft over de hele wereld een moment van verandering. Een verandering naar harmonie en vrede. Heel even maar, maar genoeg om de hoop uit te spreken dat de tijden zullen veranderen.

  Deze hoop, de kracht van binnen uit je ziel, heeft de potentie een blijvende verandering in te zetten. Als je je bewust bent van dit gevoel, dan kan je deze inzetten om liefde en vrede te creëren. Dit gevoel van harmonie is een moment voor je ziel om te ervaren dat je leven in balans kan zijn.

  Natuurlijk zijn er mensen die juist met deze dagen in een depressief gevoel terecht komen. Door verlies van dierbaren, eenzaamheid of trauma. Juist ook voor deze mensen is er hoop. Het licht, de warmte en de liefde is er voor iedereen. Wanneer je bereid bent om je ellende los te laten en je te richten op je eigen gevoel, dan ontstaan er nieuwe dingen.

  Het feest van licht wordt door de christelijke religie gelijk gebruikt om aan te geven dat God zijn eniggeboren zoon heeft gezonden om ons te verlossen van de zonde. Als teken van hoop en nieuw leven. De zonde is niets anders dan tegen je eigen gevoel in gaan: wat voor de ene mens goed is, kan de andere mens juist uit balans brengen.

  Vind daarom jezelf. Weet en voel wat goed is voor jou en je omgeving. Gebruik de donkere dagen om jouw processen te ontdekken die je dichter bij jezelf brengen. En.. de positieve impuls van Kerst geeft kracht, moed en hoop op verandering uit je vaste patronen. Gebruik deze tijd voor jezelf en de ander. Dan ontstaat er vrede in jezelf en daarmee een stukje vrede op aarde.

  Ik wens iedereen hoopvolle dagen en een evenwichtig nieuw jaar!

  Lees verder →

Gedachtenspinsels
 • Nieuw begin 18 december 2019
  De kerstdagen staan weer voor de deur. De tijd van licht en vrede. Een mooi moment om met elkaar verschillen opzij te leggen en elkaar te verwelkomen. Een warm moment in deze koude dagen.
 • Houdt het dan nooit op? 8 november 2019
  Besef dat je altijd een keus hebt. Niet in je leerstukken, maar wel in het leerproces.
 • Waar is de rust? 2 september 2019
  We vinden onszelf die rust niet waard. Als we dat namelijk wel vinden, dan hadden we dat allang gedaan.
 • Wie ben jij 2 juni 2019
  Ontmoeten is jezelf laten zien aan anderen. Gewoon op straat, in de kroeg, op een feestje, op je werk.. niets anders dan open staan voor de ander. De ander aandacht geven, aandacht ontvangen en er zijn. Ontdekken is durven kijken naar de wereld om je heen. Uitstappen uit de vaste patronen van alledag. Aandacht geven en ...
 • Creatie 4 mei 2019
  Alles is al aanwezig op dit moment. Het enige dat we hoeven te doen is de vorm creëren die we in ons hoofd hebben gemaakt.
 • Synchroniciteit 15 maart 2019
  Leven vanuit de gedachte dat alles aanwezig is in het hier en nu, valt niet altijd mee. De kwantumgedachte dat alles op hetzelfde moment plaatsvindt en alleen maar afhankelijk is van de waarnemer en diens gedachte, maakt dat de wereld veel meer maakbaar is dan we denken. In de afgelopen 2x heb ik gesproken over de ...
 • Kerstgevoel 16 december 2018
  Mooie sferen, veel lichtjes, maar ook warmte en veel gevoel naar elkaar. Kennelijk zijn we op onze kwetsbaarste momenten van eenzaamheid op zoek naar dat beetje liefde wat ons door de tijd heen helpt.
 • De 2e kracht van de gedachte 17 december 2017
  Door je vastzittende patronen te visualiseren en te transformeren volgt een verandering. Deze verandering geeft vrijheid in denken en doen, waardoor uiteindelijk ook depressies en angsten verdwijnen.
 • Hoe ver durf jij te gaan? 20 november 2017
  Zoveel Millennials zitten thuis met een burn-out. Coaching op Zingeving is een krachtig middel om dit te voorkomen. Hoe ver durf jij te gaan?
 • De Kracht van de Gedachte 5 juni 2017
  Word eerst wakker in de wereld die je tot nu toe hebt gecreëerd en vraag je dan eerlijk af of dit bijdraagt aan jouw levensdoel, droom of wens. Durf erover na te denken en gedachten toe te laten die anders zijn dan anders.
 • Spreken en verstaan 6 februari 2017
  Ondanks dat we in dezelfde taal spreken naar elkaar, komt het voor dat we elkaar niet kunnen verstaan. Dit heeft meerdere oorzaken, maar de belangrijkste reden ligt besloten in de taal van onze zintuigen.
 • Aandacht… 10 november 2016
  Aandacht is een belangrijk onderdeel van het hier en nu. Wanneer je je bewust bent van wat je aandacht geeft, dan maak je een sterke verbinding.
 • Belang… 27 augustus 2016
  Ieder van ons heeft op verschillende tijden en plaatsen andere belangen. Van die hoeveelheid belangen is er steeds één belangrijk. Door inzicht te krijgen in de waarde en motivatie die wordt gehecht aan een belang op een bepaald moment, wordt het duidelijk hoe je kunt functioneren binnen het veld van mogelijkheden. De markt wordt overspoeld met trainingsbureaus ...
 • Ego en ik… 21 mei 2016
  Er zijn van die momenten die je best wel eens over zou willen doen. Sommige momenten werden heel bewust beleefd, terwijl in andere momenten je onbewuste een rol speelde. Eén van de meest herkenbare situaties is als een ander tegen je zegt: ‘Je lijkt nu precies op je vader.’ Terwijl je zelf niets vermoedend een uitspraak ...
 • Burn-out of tijd om te kiezen… 8 maart 2016
  De kern van burn-out ligt niet altijd in het feit dat ‘werk’ de oorzaak is, maar in een niet onderkende keuze in je leven. Dit kan op alle gebied zijn: gezin, vrienden, omgeving, hobby, familie of werk. Daarbij niet wat je doet, maar waarom je het doet. Hierin zit het venijn.
 • Gelukkig? Nieuwjaar! 18 januari 2016
  We zijn alleen een beetje vergeten hoe het moet. We hebben er ook allerlei ‘kan niet’, ‘mag niet’ en ‘doe je niet’ blokkades opgezet. Om die te doorbreken, op zoek naar je eigen geluk, is een wil en veel moed voor nodig.
 • Cadans van het leven… 31 augustus 2015
  Je hoeft niet op een kameel te zitten om de rust in je leven te vinden. Zoek de cadans van je leven en go with the flow. Wie weet ligt jou cadans wel veel lager dan het ritme van alledag. Nu is de tijd om te veranderen…
 • We gaan weer naar buiten… 10 augustus 2015
  Het is zomer! Iedereen is vrolijker. De avonden worden langer en we hebben meer zin..
 • Bewust koffiezetten 17 mei 2015
  De kunst van het koffiezetten zit uiteindelijk niet in het proces, maar in de eerste bewustwording van koffie.
 • We zijn zo moe… 19 april 2015
  Weet je wat vermoeiend is? Het voortdurend vechten tegen de bierkaai… Je hele leven de wortel achterna rennen die je voortdurend wordt voorgehouden.
 • Wetenschap wordt zweverig… 29 maart 2015
  Dat wetenschappers vage uitspraken doen, daar zijn we inmiddels wel aan gewend. Hoe vaak komt het niet voor dat als een wetenschapper een betoog houdt en dat we er niets van begrijpen: Gezwam in de ruimte… maar, hij is wetenschapper, heeft het bewezen en heeft dus altijd gelijk. Politici en andere machthebbers verschuilen zich achter wetenschappelijke ...
 • Vrijheid 9 maart 2015
  Als we vrijheid zo belangrijk vinden in ons leven, hoe komt het dan dat we onszelf steeds meer beperken? Er is één simpel antwoord, maar een o zo lange weg terug: Angst.
 • Niets is Gek 2 maart 2015
  Lastig, als je gevoel naar links wil en je verstand naar rechts. Herken je dat? Soms hebben we van die enorm heldere momenten dat we precies weten wat we willen. Dan liggen gevoel en verstand op één lijn. Het gekke is dat we dat hele goede idee dan toch niet uitvoeren. We vinden dat er ...
 • Wat wil ik nou eigenlijk? 23 februari 2015
  Hoeveel mensen stellen zich deze vraag wel eens af? Ergens in ons leven komt er een besef van wat we nou eigenlijk aan het doen zijn. Dit kan zijn in werk, relatie, vrienden of zelfs de zin van het leven. Grote vragen, zo eenvoudig gesteld. Ooit, toen we nog klein waren, vroegen we ons niet veel ...
 • Wat nou zweverig… 16 februari 2015
  Mijn vak is zweverig. Ik zweef dan ook voortdurend aan een touwtje over de wereld. Ik zeg hele wazige dingen en ben heel zielig. Zo hoort het. Want als je werkt met energie en aura’s dan spoor je niet helemaal… Toch blijkt dat het ongeziene meer in ons leven verweven zit dan we zelf denken. Toen ...