De Kracht van de Gedachte

… is een hot item op dit moment. Er worden boeken vol over geschreven: Dromen, durven, doen; de creatiespiraal; de kracht van denken enz. Maar hoe waar is het eigenlijk? Durven we onze eigen wereld wel te creëren?

Heel kort: Het werkt! De enige beperking die het heeft zijn onze eigen gedachten, onze vooroordelen, bedenkingen en opvoeding. We kennen toch de zin: Be careful what you wish for, you just might get it (wees voorzichtig met wat je vraagt, je zou het wel eens kunnen krijgen). Deze zin heeft heel wat mensen afgehouden van de durf iets te creëren voor zichzelf.

De procedure om iets te bereiken is ook simpel: vind je droom of wens en neem de stappen om die te realiseren.

Maar zoals zoveel dingen in het leven simpel te formuleren zijn, valt het niet mee om door je eigen blokkades heen te komen die je ervan weerhouden je wens te bereiken. Dat vereist best wel moed en durf. In de dagelijkse beslommeringen vinden we de weerstand vaak te groot om er ook maar een beetje tijd aan te besteden. Hierdoor komen de meeste wensen ook niet uit.

Ik zeg ook niet dat het makkelijk is! De formule is simpel, maar de weg is een weg van vallen en opstaan. Er worden blokkades en angsten getransformeerd en nieuwe kwaliteiten toegevoegd aan ons leven. Leren en groeien, bewustzijn creëren, is het uiteindelijke doel van elke uitdaging.

Je leven is samengesteld uit alle keuzes die je tot dit moment hebt gemaakt. Dit betekent dan ook dat elke keuze die je maakt een richting ingaat die jij hebt gekozen. Zo kan je op elk moment kiezen om te gaan voor jouw eigen wens. Zolang deze wens jouw diepste wens is en verankerd ligt in je systeem, dan creëer je je eigen toekomst richting de realisatie van die wens.

Zoals Goethe al zei: Wensen zijn voorgevoelens van hetgeen u in staat bent daadwerkelijk te realiseren.

Word eerst wakker in de wereld die je tot nu toe hebt gecreëerd en vraag je dan eerlijk af of dit bijdraagt aan jouw levensdoel, droom of wens. Durf erover na te denken en gedachten toe te laten die anders zijn dan anders.

Dit is de eerste stap (en een noodzakelijke stap voor mensen die vastzitten in een depressie of overspannenheid). Kies je richting en toets regelmatig of je nog op weg bent naar jouw wens en ga ervoor! Daar zit de kern, daar zit het leven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek: De Scan

DE SCAN

De hedendaagse overdaad aan informatie zorgt voor onrust in ons persoonlijke systeem. Achter deze onrust gaan individuele, onbewuste programma’s schuil. Zou het ons niet een schat aan informatie en inzichten opleveren als we deze zouden kennen?