Synchroniciteit

Leven vanuit de gedachte dat alles aanwezig is in het hier en nu, valt niet altijd mee. De kwantumgedachte dat alles op hetzelfde moment plaatsvindt en alleen maar afhankelijk is van de waarnemer en diens gedachte, maakt dat de wereld veel meer maakbaar is dan we denken.

In de afgelopen 2x heb ik gesproken over de kracht van de gedachte. Door al je aandacht te focussen op dat wat je wilt bereiken, zal het uiteindelijk ook ontstaan.

De basis hiervan is de wet van de synchroniciteit: Alles wat je nodig hebt is er al, je hoeft alleen maar je aandacht erop te richten. Vaak hebben we niet door dat het antwoord ons al is gegeven. Dat noemen we dan toeval.

Toeval bestaat niet. Dat wat je moet ervaren, valt je toe. Het aspect van een serieus gestelde vraag zal als een kosmische wet het antwoord naar zich toetrekken. Jung noemt dit de wet van de synchroniciteit, het zogenaamd toevallig samenvallen van verschillende losstaande gebeurtenissen. Deze gebeurtenissen hebben wel degelijk een samenhang. Wij zijn echter vanuit onze driedimensionale denkwijze nog niet in staat om de grote samenhang der dingen te schouwen.

Een helderziende gaat een stap buiten tijd en ruimte staan en heeft daar meer overzicht. Misschien staan wij op het punt om het bewustzijn van de vierde dimensie te ontdekken, een dimensie die zoveel groter is dan ons huidige bewustzijn. Kwantum-fysici, de huidige natuurkundigen die de randverschijnselen van de wetenschap bestuderen, ontdekken voortdurend nieuwe energievelden.

De kracht van de gedachte is een energieveld waar wij ons meer en meer bewust van zullen worden in de nabije toekomst. Wij leren er nu de eerste stappen mee zetten.

Het blijven natuurlijk woorden, pogingen om een ander niveau van realiteit uit te leggen. Het is een innerlijke weg die je kunt betreden, of beter, de innerlijke weg die je kunt transformeren. Wanneer je die weg opgaat, wanneer je begint te beantwoorden aan de diepste roep vanuit jezelf, je overgeven aan de stroom der dingen, dan zal je, in het verlengde daarvan, allerlei wonderbaarlijke en toevallige gebeurtenissen ten deel vallen. Dan ervaar je synchroniciteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.