Wat nou zweverig…

Mijn vak is zweverig. Ik zweef dan ook voortdurend aan een touwtje over de wereld. Ik zeg hele wazige dingen en ben heel zielig. Zo hoort het. Want als je werkt met energie en aura’s dan spoor je niet helemaal… Toch blijkt dat het ongeziene meer in ons leven verweven zit dan we zelf denken.

Toen ik nog klein was en op de middelbare school zat vroeg ik mij af wat er nou beter was aan de ene religie of aan de andere. Dat ben ik gaan onderzoeken. Ik kwam overal: bij katholieken, baptisten, moslims, joden, boeddhisten en in de ons allerbekende protestantse kerk. Ik mocht overal komen, maar ‘De enige algemene christelijke kerk’ had de waarheid. Ik had het dus gevonden: Ik werd christen en ging geloven!

Geloven in God is namelijk niet zweverig. Het is duidelijk en tastbaar doordat er een groep is die gezamenlijk het zelfde doel nastreeft. Aan deze groep hangen regels en wetten en hieromheen vormt zich in een instituut. Dat geeft veiligheid en geborgenheid: een goed gevoel. Het instituut heeft sanctie mogelijkheden en heeft een duidelijke mening waarnaar je je geloof behoord te vervoegen. Niks zweverigs dus…

We hebben ook een heilige geest en engelen. We dopen met water als ritueel. We geven heel ons hart. Fysiek gezien overlijd je dan, maar zweverig is dit alles niet. Iedereen weet tenslotte hoe je hierin moet geloven.

In mijn wereld bestaat alles uit energie. Energie is een trilling. En trilling heeft een frequentie. Als mens ben ik in staat om die energie op te vangen. Bepaalde frequenties kan ik zien, zoals bomen, huizen auto’s en mensen. Ik kan ze ook horen: muziek, gesprek, wind en stilte. Of ruiken, proeven. Ik kan ook voelen: ik voel aanraking en streling, maar ook stemmingen van anderen of voel een omgeving aan.

Nou heb ik geleerd om me af te stemmen op energie van anderen met zo weinig mogelijk energie van mezelf. Net zoals je op een radio een zender zoekt. Als ik mij op die ander heb afgestemd, dan kan ik de energie ‘lezen’. Dit heet reading. Ik vertaal de energie naar beelden en gevoel. Dit kan ik dan vertellen aan de ander. Net zoals jij een boom ziet, zo kan ik jou zien. Alleen ik zie iets meer detail. Daar kan ik jou nou mee helpen als je het even niet meer weet, of net even niet (meer) ziet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek: De Scan

DE SCAN

De hedendaagse overdaad aan informatie zorgt voor onrust in ons persoonlijke systeem. Achter deze onrust gaan individuele, onbewuste programma’s schuil. Zou het ons niet een schat aan informatie en inzichten opleveren als we deze zouden kennen?