We zijn zo moe…

Weet je wat vermoeiend is? Het voortdurend vechten tegen de bierkaai… Je hele leven de wortel achterna rennen die je voortdurend wordt voorgehouden. Heb je je ooit wel eens omgedraaid? En bekeken wie die wortel nou eigenlijk vasthoud? Misschien weet je het antwoord wel, maar durf je dit eigenlijk niet te veranderen.

Het leven achter de wortel, is een voortdurend najagen van iets ongrijpbaars. Uiteindelijk wordt degene die de wortel voorhoudt er beter van. Die heeft tenslotte iemand gevonden die bereid was om zijn kar te trekken. Ondertussen ben jij degene die voortraast in de hoop de wortel te pakken te krijgen.

Door al dit gejakker zijn we wel vergeten wat er op onze weg komt. Door gefixeerd te zijn op de wortel, zien we de rest van de wereld niet meer. Sterker nog: We hebben van het middel ‘wortel’ een doel gemaakt. Maar niet ons eigen doel! Dit is het ongrijpbare doel van anderen die ons voortdurend in beweging houden in richtingen die niet de onze zijn.

Daar word je heel moe van!

Zo moe dat je in de stress schiet om de wortel te bereiken, of nog erger: Je raakt overspannen en burn-out.

Misschien is vandaag wel de dag om eens na te denken over je eigen voorgehouden wortels. Zijn ze eigenlijk wel van jou? Zo niet, waarom loop je daar dan achteraan. Eigenlijk weet je allang dat je jouw doelen niet kan bereiken door voortdurend anderen te plezieren met de kar te trekken in hun richting.

Misschien is het vandaag wel de dag om los te laten van alles wat jou in de weg zit om je eigen doelen en wensen te bereiken. Je raakt zo langzamerhand uitgeput om anderen te plezieren. Zo heb je nooit energie genoeg om datgene te doen wat jij nou eigenlijk wilt…

Het herkennen van de vastzittende patronen in het ‘wortel jagen’ valt niet mee. Maar als je écht bereid bent je eigen wensen te realiseren, zal je merken dat je minder gestrest bent en vrijer in het leven staat. Er zijn altijd mensen die bereid zijn jou mee te helpen op je pad. Je hoeft er alleen maar voor open te staan!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek: De Scan

DE SCAN

De hedendaagse overdaad aan informatie zorgt voor onrust in ons persoonlijke systeem. Achter deze onrust gaan individuele, onbewuste programma’s schuil. Zou het ons niet een schat aan informatie en inzichten opleveren als we deze zouden kennen?