Wetenschap wordt zweverig…

Dat wetenschappers vage uitspraken doen, daar zijn we inmiddels wel aan gewend. Hoe vaak komt het niet voor dat als een wetenschapper een betoog houdt en dat we er niets van begrijpen: Gezwam in de ruimte… maar, hij is wetenschapper, heeft het bewezen en heeft dus altijd gelijk.

Politici en andere machthebbers verschuilen zich achter wetenschappelijke bewijzen. Proberen zelfs allang beproefde en wetenschappelijk bewezen geneeswijzen opnieuw van de kaart te krijgen met andere bewijzen. Deze week stond bijvoorbeeld de homeopathie weer in een kwaad daglicht. Welke angst zit daar nou achter? Het verliezen van macht?

In de kwantumfysica is allang aangetoond dat zeer kleine energiedeeltjes op willekeurige momenten opdoemen en verdwijnen in het niets én dat een zelfde deeltje op twee verschillende plaatsen tegelijk kan zijn. Daarbij bewegen de deeltjes volgens de patronen en gedachten van de waarnemer. Aangezien alles uit energie bestaat, betekent dat dan ook dat alle materie te vervormen is door de waarnemer. Einstein, een van die omstreden wetenschappers is begonnen met het onderzoeken hiervan. Hij ontdekte de relativiteitstheorie, de grondlegger van de kwantumfysica. Volgens de ‘oude’ natuurwetenschappelijke wetten is deze theorie onmogelijk en wordt zelfs uitgesloten van elke natuurkundige berekening.

Wat wil dit alles zeggen: De wereld is geen statisch gegeven waarin wij mensen afhankelijk zijn van de wetten gesteld door de materie, maar dat wij, als waarnemer, de wereld creëren (de materie vervormen) met onze gedachten en dat alles aan een voortdurende verandering onderhevig is.

Dit uitgangspunt geeft aan dat wetenschap heeft aangetoond dat wij mensen in staat zijn onze eigen wereld te creëren. Onze eigen illusie. Wij nemen de wereld waar door onze zintuigen, met onze beperkingen en onze patronen. We leven daardoor dus in ons zelf gecreëerde illusie.

Zie daar het verband met de esoterie. Die gaat er al eeuwen vanuit dat jij de enige bent die jouw wereld (illusie) kan veranderen (vervormen) met je gedachten. Wil je dan ook vrijer en makkelijker in het leven te staan, dan is het aan te bevelen je te ontdoen van alle beperkende elementen in je waarneming. Zo creëer je dagelijks jouw eigen wereld.

De enige beperking, is de beperking van je eigen denken. Door jezelf bewust te maken van alle beperking én het loslaten daarvan is een levensopdracht voor iedereen. Door goed te luisteren naar je eigen lichaam, de ander te zien als een spiegel van jezelf én je de bereidheid hebt tot verandering, Leef je uiteindelijk je eigen Wens.

Gelukkig zijn er mensen die bereid zijn anderen (en zichzelf) hierbij te helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Boek: De Scan

DE SCAN

De hedendaagse overdaad aan informatie zorgt voor onrust in ons persoonlijke systeem. Achter deze onrust gaan individuele, onbewuste programma’s schuil. Zou het ons niet een schat aan informatie en inzichten opleveren als we deze zouden kennen?